Blogin aloitus

.:. Koukussa mielikuvitusponeihin .:.


Jälleen uusi virtuaalihevosiin ja -talleihin liittyvä blogi on julkistettu lukijoille, joten lienee hyvä idea kirjoittaa pieni esittely ja kertoa vähän taustoja. Ruudun takana 20v. nainen - intohimona kirjoittaminen ja (virtuaali)hevoset. Pikseliponien kanssa virallisesti aloittanut vuonna -08, mutta pyörinyt hoitajana/vuokraajana pikselipiireissä sitäkin ennemmin.

Blogin tulevaisuus tulee olemaan täytetty mm. "asiateksteillä", pohdiskelulla virtuaalimaailman menoon liittyen ja ihmisiä kuohuttavilla henkilökohtaisilla mielipidekirjoituksilla. Tarinoita tallinomistajan arjesta, sekä sisäpiirin juoruista - vaihtelun vuoksi myös hyvän mielen arkimuminoita.


.:. Mielikuvituksen tuotokset, eli tallit .:.


Suomenhevonen on kaunis, ryhdikäs ja mielettömän monipuolinen hevonen hyvällä työmoraalilla. Rotu, jonka parissa olen pyörinyt ennenkin ja jolle olen menettänyt täysin sydämeni. Tauolta palatessani oli päivän selvää, että alottaisin puhtaalta pöydältä suomenhevosten kanssa. Toin itselleni suomenhevostamma Karman, josta kaikki sitten alkoi. Hommahan lähti totaalisesti lapasesta ja muutamassa kuukaudessa olin kerännyt jo ison lauman itselleni. Alter-egoni Isla Tiusasen sukunimen mukaan sai tallikin lopullisen nimensä, Tiusan Suomenhevoset. Tiusassa tavoitteet ovat korkealla ja hyvään ei tyydytä, kun täydellisyyttä tavoitellaan. Kilpailen hevosilla tavoitteellisesti, raahaan niitä milloin minkäkin lajin laatuarvostelutilaisuuksiin ja ihailen lopuksi ansaittua meriittirivistöä hevos(t)en sivuilla. Kasvatustoiminta lähti jo ensimmäisen puolen vuoden aikana vauhdikkaasti käyntiin, sillä heinä-/joulukuun välillä syntyi viisitoista kasvattia joista yli puolet (9kpl) muuttivat uusiin koteihin.


Puoliveriset ja niiden parissa harrastavat ihmiset olivat pitkään mulle kuin musta aukko, en tiennyt virtuaalimaailman puoliveristen tilanteesta yhtikäs mitään. Aloin kuitenkin ottamaan selvää, sillä halusin suomenhevosten rinnalle jotain erilaista. Seurasin puoliveriharrastajien keskusteluja, klikkailin tallien sivuilta toisille ja totesin virtuaalimaailman puoliveristen olevan hyvässä tilanteessa. Maaksi valikoitui lempimaani Saksa ja pääroduiksi tietenkin saksalaiset puoliveriset, mutta niiden sekaan on mahtunut myös muutama friisiläinen ja hieman harvinaisempi friesian sporthorse. Whacky Sporthorses tulee olemaan ikuinen projekti, jonka kanssa tunnustelen ja mietiskelen mitä kyseiseltä tallilta loppujen lopuksi oikein haluan. Etenen tallin suhteen hitaammin, en stressaa liikoja ja katson mihin tämän tallin suhteen tiet vievät tulevaisuudessa. Myös Whackyn hevoset kilpailevat omalla tasollaan (este- ja kouluradoilla), sekä käyvät laatuarvosteluissa - hieman leppoisempaan tahtiin.